Planeringen inför nästa års första kickoff är i full gång. Vi har gjort mycket roligt tillsammans genom åren och det känns verkligen som att vi gjort så himla mycket olika temaaktiviteter. Men fördelen med att bo i huvudstaden är att det ju aldrig riktigt tar slut på möjligheter och aktiviteter att hitta på. Att planera en kickoff i Stockholm är med andra ord inte så svårt att planera som man kanske kan tro när man redan tidigare planerat hur många tidigare kickoffer som helst.

Kickoff utanför jobbets väggar – ett vinnande koncept

Den minst lyckade kickoffen vi haft genom åren måste jag säga var den gången vi stannade på arbetsplatsen under hela tiden. Det gör vi inte om. Personalen blir betydligt mer glada och taggade på att delta när vi hittat på någonting tillsammans på annan plats utanför jobbat, tillsammans med någon rolig aktivitet. Förra året checkade vi in en halvdag på spa där vi hade ett par timmar i konferenslokalen tillsammans för att sedan avnjuta en god lunch och sedan tid och tillgång till spats alla faciliteter. Ett annat vinnande koncept var den gången när vi hade femkamp på ett nöjesfält tillsammans.

Matlagning ligger i topp på listan över aktiviteter för kommande kickoff

Den här gången är jag lite inne på att föreslå en eftermiddag tillsammans där vi lagar mat tillsammans och under tiden umgås och gör olika gruppövningar och roliga aktiviteter. Jag tycker man lär känna varandra väldigt bra när man tvingas lösa uppgifter tillsammans och verkligen kommunicera med varandra och med tanke på att vi är en hel del nya på kontoret sedan sist så tror jag att just matlagning kan vara en riktigt trevlig grej att göra. Tack och lov för Stockholms stora utbud av aktiviteter säger jag bara.