Drycken Biostilla är ett gin från provinsen Sydtyrolen i norra Italien. Biostilla tillverkas av familjen Walcher, som sedan 1200-talet har tillverkat olika sorters spritsorter under århundradens gång. Totalt har det varit 9 generationer av sprittillverkare i familjen Walcher, det är den senaste av dem som började massproducera Biostilla. Massproduktionen började på 60-talet och har inneburit att destilleriet i Sydtyrolen har växt mer och mer sedan dess.
Biostilla går att blanda med alla olika sorters drinkar där gin är en ingrediens, den kändaste av dem är förmodligen Gin & tonic. Andra stora drinkar är Tom Collins, Dry martini och Negroni. Att servera gindrinkar i helgen är inte svårt, nedan följer några recept på drinkar som innehåller gin.
Hur man gör en god Gin och Tonic
För att göra en riktig god Gin och Tonic behöver man egentligen bara 3 ingredienser
Tonic – 10 centiliter
Biostilla – 5 centiliter
Lime – både saft och skiva
Svårare än så är det inte.
Hur man gör en dry martini
Dry martini är en klassiker som är lika populär nu som förr, allt som behövs är 3 ingredienser.
Vermouth – 1 centiliter
Biostilla – 6 centiliter
Oliver – som dekoration
Vill man göra det mer avancerat kan man blanda i olivspad i drinken, då blir det en Dirty martini.
Hur man gör en Tom Collins
Drinken är skapad av bartendern Jerry Thomas, som år 1862 gav ut drinkboken ”How to Mix Drinks or The Bon-Vivant’s Companion”, där recept på Tom Collins stod med. Totalt är det 4 ingredienser.
Sodavatten – 6 centiliter
Biostilla – 5 centiliter
Sockerlag – 1,5 centiliter
Citron – 3 centiliter juice och skiva till garnering
Svårare än så är det inte att göra en Tom Collins.
Alla dessa giner är perfekta alternativ vid start och avslut av affärsresor eller gruppresor, förfester eller som fredagsdrink efter jobbet.