Jag spelar mycket gitarr och sjunger i kör. Gitarrspelandet startade jag med i unga år. Det var min kusin som lärde mig spela gitarr och sen även ukulele. Ukulelen är en favorit, men jag spelar oftare på gitarren.

I kyrkan sjunger vi varje torsdagskväll. Som nybörjare är det inget krav att man ska kunna sjunga med noter, dock finns det ofta med noter som stöd för de som önskar. Kören jag sjunger i använder körnoter från Notlagret. De har väldigt mycket körnoter i sitt sortiment.
Ett häfte vi ofta använder heter ”Lätt för kör” och är skriven av Carl-Bertil Agnestig. Häftet innehåller välkända sånger i arrangemang för lika röster och ackompanjemang för piano. Sångerna vi sjunger ur häftet är Betlehems stjärna, Det susar en vind i olivernas blad, Ett barn är fött och Stilla natt.

Om du besöker www.notlagret.se kommer du finna ett stort bibliotek av noter, sånghäften, spelböcker och andra hjälpmedel för hur du ska gå tillväga när du sjunger och spelar instrument själv eller i grupp.

När jag inte spelar gitarr eller sjunger lyssnar jag gärna på hårdrock och pop. I år kommer det bli ett besök på Sweden Rock festival i södra delarna av Sverige. Det är ett par av mina favoritband som ska spela i sommar. Jag ser mest fram emot att se Volbeat, In Flames, Accept och Turbonegro. Tycker det är fantastiskt att man lyckats skapa en hårdrocksfestival i Sverige. Imponerande med alla världsartister som dyker upp i sommar.

I höst ska jag se Elton John i Stockholm. Det blir även ett besök i storstaden när Deep Purple spelar. Hemma har jag ett par backar med gamla LP-skivor. De ligger numera i källaren och sparar damm. Anledningen att jag inte spelar dessa skivor längre är Spotify. Spotify är en digital musiktjänst som gör LP-skivor överflödiga.

Kommentarer är stängda.